5 LEZZETLİ RAMEN TARİFİ 🍜

 


Ramen, yani şu an bilinen adıyla noodleları ilk kez Kore dizisi izlemeye başladığım zamanlarda keşfetmiştim.O zamanlar adına ramen demeye alıştığım için hala ramen diyorum:) Ama Koreliler ramyeon, Japonlar ramen, yabancı ülkelerde de noodle deniyor aslında.Ben ramen demeye devam ediyorum:) Kore dizilerindeki yemek yeme sahnelerini bilirsiniz belki.Oldukça iştahlı ve izleyeni de acıktıracak şekilde yerler.Yemek yerken çıkardıkları sesler konusuna girmiyorum zira o kısım beni rahatsız ediyor:) Ama yemek sahnelerinde yedikleri şeyleri merak ediyorum açıkçası.Bu zamana kadar bir kısmını denemiştim.En kolayı ramen.O kadar çok ramen yaptım ve denedim ki artık kendim bir şeyler karıştırarak ramen hazırlamaya başladım:) Bulduğum ramen tariflerinden 5 tanesini de sizlerle paylaşmak istedim.Dilerseniz bu tariflere bakalım.

Öncelikle bütün ramenleri standart bir şekilde pişirdim.1,5 su bardağı suyu tencereye aldım.Ramen paketinin içinden çıkan toz şeklindeki sosları suya ekledim.Kaynadıktan sonra rameni ekleyip yumuşayana kadar haşladım.


Tereyağlı-Sarımsaklı Ramen

Pişirdiğimiz rameni süzüp kenara alıyoruz.Rameni haşladığımız tencere içerisine 1 tatlı kaşığı tereyağı koyup eritiyoruz.Ardından içerisine 1 adet rendelenmiş sarımsak ekleyip hafif kavuruyoruz.Altını kapatıp, süzdüğümüz rameni bu sosun içine ekleyip güzelce karıştırıyoruz.Ve ardından servis için ayrı bir kaseye alıyoruz.


Acı Soslu Ramen

Rameni tüketeceğimiz kaseye 2 tatlı kaşığı herhangi acı bir sos ile 1 tatlı kaşığı toz şeker koyuyoruz ve karıştırıyoruz.Şeker bu sostaki fazla acıyı hafifletecek ve yemeğe daha uzak doğu tarzı lezzet katacak.Bu karışımın içerisine haşladığımız ramenin suyundan 1 kepçe ekliyoruz ve karıştırıyoruz.Rameni ayrı bir yerde süzdükten sonra sosun olduğu kaseye ekliyoruz.Güzelce karıştırdıktan sonra üzerine biraz susam serpiştiriyoruz.


Taze Soğan ve Yumurtalı Ramen

Bu tarif çok klasik ve Kore'de de çok tüketilen ramenlerden biri.Öncelikle 1 adet yumurtayı kayısı kıvamında haşlıyoruz.Rameni de bir tencerede pişirmeye başlıyoruz.Bu tarifi sulu tüketeceğimiz için bu sefer rameni süzmüyoruz.Ramen piştikten sonra üzerine ikiye bölmüş olduğumuz haşlanmış yumurtayı ve ince ince doğradığımız bir adet taze soğanı ekliyoruz.Oldukça kolay, lezzetli ve çok doyurucu bir tarif.


Kızarmış Yağlı Ramen

Bir kasenin içerisine ince doğranmış yarım taze soğan, 1 adet rendelenmiş sarımsak, 1 çay kaşığı pul biber,1 tatlı kaşığı soya sosu ve 1 çay kaşığı susam koyuyoruz.Bir cezvede 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağı kızdırıyoruz.Kızdırmış olduğumuz bu yağı kasedeki karışım üzerine döküyoruz ve ardından bunları iyice karıştırıyoruz.Pişirdiğimiz ve süzdüğümüz rameni bu karışımın içine ekleyip güzelce karıştırıyoruz.


Cevizli Ramen

Bu tarif biraz Türk esintileri içeriyor:) Makarna, erişte, mantı üzerine yaktığımız yağı ramene uyarlamak istedim:) Bir cezvede 1 yemek kaşığı tereyağını eritip üzerine bir tatlı kaşığı kadar toz biber ve ince ince doğradığımız 2-3 cevizi ekleyip bir sos hazırlıyoruz.Hafif kokusu çıktıktan sonra ocaktan alabilirsiniz.Bu sosu rameni tüketeceğimiz kaseye döküyoruz.Ardından üzerine pişirip süzdüğümüz rameni ekleyip güzelce karıştırıyoruz.Bu haliyle de oldukça lezzetli ama yoğurtla da tüketilebilir.

Evet, benim deneyip farklı ve lezzetli bulduğum ramenlerden bazıları bunlardı.Hepsi de oldukça pratik ve lezzetli.Siz ramen tüketmeyi sever misiniz? Bu tariflerden denedikleriniz olursa paylaşmayı unutmayın:)

Bu yazı reklam değildir.

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. bu şekilde hiç kenedim yapmadım ama ramen severim denerim bunları :)

    YanıtlaSil
  2. Bizde de mi noodle deniyor çok seviyoruz çeşit çeşit yapıyoruz evde kızımla 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben hala ne dendiğini çözebilmiş değilim ama eskiden beri ramen dediğim için bende ismi ramen :D

      Sil