KORE YEMEK KİTABINDAN TARİF DENİYORUM 🥢

 


Çok sevdiğim bir arkadaşım bana içerisinde helal Kore yemekleri tarifleri bulunan bir kitap hediye etmişti.Kore yemek kültürüne merakım olduğu için kitap oldukça ilgimi çekti.İçerisindeki birçok tarifi denemiştim ama denememiş olduğum farklı tarifler de bulunuyor.Tariflere şöyle bir baktığımda birebir aynı malzemeleri bulmak ve birebir aynısını yapmak neredeyse imkansız.Bu yüzden tarifleri daha çok, bulunan malzemelerle ve bizim yapabileceğimiz şekilde uyarlamak daha mantıklı olur diye düşünüyorum.Bu kitaptan bir tarifi de beraber deneyelim istedim.



Burada denemek için kitaptan seçtiğim Kore yemeği Pajeon; yani sebzeli krep.Yapımı oldukça kolay bir tarif.Pajeon'un bu kitaptaki tarifinde malzemeler listesinde birçok çeşit mantar ve deniz ürünü bulunuyor.Benim bunları bir araya getirmem pek mümkün olmadığından listedeki diğer ürünler ve kendim eklediğim birkaç sebzeyle yaptım tarifi.Bu arada Pajeon bir ana yemek değilmiş.Sanırım ara sıcak gibi bir şey.Şimdi malzemelere ve yapılışına bakalım.


Pajeon (Sebzeli Krep)

Malzemeler:

-1 adet taze soğan
-1 adet kapya biber
-2 adet sivri biber
-2 yemek kaşığı un
-1 yemek kaşığı nişasta
-Yarım su bardağı su
-Yumurta
-Tuz
-Karabiber


Yapılışı:

Taze soğan ve biberleri ince ve uzun olacak şekilde doğruyoruz.Doğradığımız bu sebzeleri tuzluyoruz.Ayrı bir kapta yumurta, tuz, karabiber ve suyu çırpıyoruz.Daha sonra içine un ve nişastayı da ekleyip iyice karışana kadar güzelce çırpıyoruz.Krep hamurunu genişçe bir kaba aldıktan sonra üzerine doğradığımız sebzeleri ekliyoruz.Krep hamuru ve sebzeleri karıştırarak birbirine yediriyoruz.Bir krep tavasına biraz yağ koyup kızdırıyoruz.Yağ kızdıktan sonra krep karışımımızı tavaya döküyoruz.Krepin iki tarafı da kızardıktan sonra tavadan alıyoruz.Ve servise hazır.Krepten parçalar alarak soya sosuna batırarak yemenizi tavsiye ederim, bu şekilde daha lezzetli oluyor.


Oldukça kolay ve lezzetli bir tarif.Hatta kahvaltılarda bile yapılabilir.İçine sebze olarak mantar, kabak, havuç da eklenebilir.


Bu tarifi denerseniz benimle paylaşmayı unutmayın:)

(Tarif için kullandığım kaynaklardan biri de bu videoydu.)

Bu yazı reklam değildir.

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. amaniin krep hastasıyım sebzelisi de güzeldir tabisi. yaa ne güzel hep yemekli şeyler yaaaz hihihi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel oluyor, denemelisin:) Yazdım gitti:)

      Sil
  2. Ben hiç kitaptan yapamam kendimce uyduruyorum her tarifi 🤭

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence harika bir özellik bu:) Ben alışana kadar tariften gidiyorum sonra kendim yapıyorum:)

      Sil