KAHVALTILIK TARİFLER 🍳

 


Kahvaltı, benim için günün en güzel öğünüdür.Diğer öğünleri es geçebilirim ama kahvaltısız yapamam.Kahvaltıyı çok sevdiğimden ve genellikle de kahvaltıları ben hazırladığımdan kahvaltılık birçok tarif denemişliğim vardır.Bunlardan bir kısmını sık sık yapıyorum bir kısmını da arada bir yapıyorum.Bazısı tek kişilik oluyor bazısı da kalabalık sofralar için yaptığım tariflerden oluşuyor.Günün en sevdiğim öğününe ait sıkça yaptığım ve aşırı lezzetli bulduğum birkaç tarifi de sizlerle paylaşmak istedim.


Avokado Tost

Bu, tek kişilik bir tarif ama dilerseniz daha fazla yapabilirsiniz.Tostumuz için öncelikle yarım avokadonun içine tuz ve karabiber ekleyip eziyoruz ve püre haline getiriyoruz.Bir tavada tereyağını eritip üzerine bir adet yumurta kırıyoruz.Yumurtanın üzerine de tuz, karabiber ve pul biber ekliyoruz.Yumurtamızın sarısını kırmadan, sahanda yumurta şeklinde pişiriyoruz.Ardından bir dilim ekmeği kızartıyoruz.Kızarttığımız ekmeğin üzerine avokado püresini sürüp, üzerine pişen yumurtayı yerleştiriyoruz.Eğer tavada yağ kalmışsa tostun üzerine dökmenizi tavsiye ederim, daha lezzetli oluyor.


Domates-Peynir Ezmesi

Kalınca bir dilim yağlı peyniri küçük küp küp doğruyoruz.Bir orta boy domatesi de yine aynı boyutlarda küp küp doğruyoruz.İkisini geniş bir tabağa alıp üzerine bir yemek kaşığı zeytin yağı ekliyoruz.Sonra bir çatal yardımıyla hepsini birlikte ezip birbirlerine geçmesini sağlıyoruz.İyice karıştıktan sonra kahvaltılığımız hazır oluyor.Bu tarifi hem ekmekle hem de tek başına tüketebilirsiniz, çok lezzetli.


Taze Soğanlı Menemen

1 yemek kaşığı tereyağında bir adet ince doğranmış taze soğanı kavuruyoruz.Ardından küp küp doğradığımız domatesleri üzerine ekleyip hafif suyunu çekene kadar bırakıyoruz.Ayrı bir kapta yumurta, tuz ve karabiberi çırpıyoruz.Yumurtayı soğan ve domateslerin üzerine ekliyoruz ve ara ara karıştırıyoruz.Suyunu çok çekmeden altını kapatıp üzerine kaşar peyniri rendesi ekliyoruz ve kapağını kapatıyoruz.Kaşar peyniri eridikten sonra afiyetle tüketiyoruz:)


Muhlama

Bu da aynı kuymak gibi Karadeniz'e özgü bir kahvaltılık.Yapımı çok kolay, peynir aromalı bir kahvaltılık.1 yemek kaşığı tereyağını eritip içerisine 2 yemek kaşığı kadar tulum peyniri ekleyip karıştırıyoruz.Peynirler çok erimeden üzerine 2-3 su bardağı kadar kaynamış su ekliyoruz.Bu şekilde kısık ateşte 5 dakika kaynatıyoruz.Peynir ve tereyağı tadı suya geçmiş oluyor.Ekmek bandırarak yenen bir tarif.Yapması çok kolay, hızlıca yapılabilen kahvaltılıklardan biri.


Çok Peynirli Kuymak

2-3 yemek kaşığı tereyağını eritip içine 2 tepeleme yemek kaşığı mısır unu ekleyip güzelce kavuruyoruz.Üzerine 4 su bardağı kadar kaynar su ekleyip un açılana kadar karıştırıyoruz.Kıvamı sulu olacak, zamanla koyulaşıyor zaten.Daha sonra evimizde hangi peynir varsa kuymağın içine bunlardan ekliyoruz.Ben yağlı beyaz peynir, tulum peyniri ve kaşar peynirini ufalayarak kuymağın içine ekledim.Peynirler erirken arada bir karıştırarak kuymağı pişirmeye devam ediyoruz.Yağı hafif üste çıkınca ocaktan alıyoruz.Bu kuymağın tadı daha peynirli ve ekşimsi oluyor.Farklı bir lezzete sahip oluyor.

Evet, benden kahvaltılık tarifler böyleydi:) Daha önce içlerinden deneyip beğendiğiniz olmuş muydu? Denemediyseniz bu tariflerden birini denemeyi düşünür müsünüz? Deneyip beğenirseniz mutlaka benimle paylaşın:)

Bu yazı reklam değildir.

Yorum Gönder

2 Yorumlar